ISPANAK YATAĞINDA BULGUR (FELLAH)KÖFTESİ



NEFİS BİR AKŞAM YEMEĞİ TARİFİ,,,
KÖFTE HARCI İÇİN
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı kaynar su ( bulguru ıslatmak için)
1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
karabiber,kimyon,tuz,kuru nane

ISPANAK YATAĞI İÇİN
1 kğ ıspanak
2 diş sarımsak
zeytinyağ,tuz
üzeri için yoğurt

SOS İÇİN
1 yemek kaşığı domates salçası yada biber salçası
2 tane domates
zeytinyağ
ince kıyılmış maydanoz,nane

YAPILIŞI

İlk olarak bulguru yoğurma kabina koyup üzerine 1 su bardagi sıcak su döküp( 5-10 dk. )bekletelim.
Bulgurun üzerine rendelenmiş soğan,tuz, karabiber. kimyon, kuru nane ,yumurta, salça ve baharatlari koyup yoğuralım. Köfte harcımız hamur kıvamina gelene kadar yoğurmaya devam edelim.Unu da ekleyip biraz daha yoğuralım.
Hazırladığımız köfte harcından küçük küçük parçalar koparıp yuvarlayalım, Ortasina parmağımızla bastırıp küçük çukurlar açalım. Köfteleri unlanmıs bir tepsiye dizip ıspanak yatağını hazırlayalım.
Ispanaklari güzelce yıkayıp ince ince doğrayalım.Uygun bir tencerede zeytinyağını,sarımsak ve salcayı koyup,(5 dk kadar) kavurup, ıspanağı ekleyelim hafif ölene kadar ocakta tutup ocaktan alalım soğumaya bırakalım.Ayrı bir tencerede zeytinyağı salçayı kavurup rendelediğimiz domatesi ekleyip kuru nane ve tuz ilave edip sosu hazırlayalım.Hazırladığımız köfteleri suda haşlayalım.Ispanak karışımını geniş bir salata kasesine alıp.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.Domates sosunuda,ince kıyılmış maydanozla beraber haşladığımız köftelerle harmanlayıp,ıspanak yatağının üzerine köftelerimizi yerleştirip servis yapalım.AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder