HAVUÇ TARATOR


Malzemeler
5 tane havuç
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Sıvı yağ
Tuz
Üzeri için
Kuru nane
Pul biber
Zeytin yağ
Yapılışı
Öncelikle havuçları yıkayıp kabuğunu alıyoruz.
Rendenin iri tarafı ile hepsini rendeliyoruz.
Tavaya çok az sıvı yağ ekleyip rendelenmiş havuçları çok öldürmeden kavurup soğumaya bırakıyoruz.
1 diş sarımsağı yoğurt ve tuz ile iyice çırpıyoruz.
Soğuyan havuç ve sarımsaklı yoğurdu karıştırıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Üzerine nane ve zeytin yağı ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..



Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/havuc-tarator.htmlyayınlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder