HAMSİ ŞİŞ



Malzemeler
500 gr hamsi
Yarım su bardağı mısır unu
Şiş Çubuk
Kızartmak için
Sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle hamsiler temizlenip kılçıklarından arındırılıp, yıkanarak tuzlanır. Hamsilerin sadece dış kısmı mısır ununa bulanır (mısır unu hamsileri şişte tutmayı sağlar)Mısır ununa bulanan  hamsiler rulo şeklinde sarılarak şiş çubuklara dizilir. Kızdırılmış sıvı yağda iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Salata ile servis yapılır. AFİYET OLSUN.






Bu Tarifim .http://www.yemekustalari.net/siste-hamsi.html yayınlanmıştır.

2 yorum:

  1. Ayy ne güzel bir sunum olmuş. Kokusundan dolayı hamsi pek sevmesem bile, benim bile canım çekti :) Eline sağlık olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil