EZOGELİN ÇORBASI


Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 tane kuru  soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
Tuz
Yapılışı
Kuru bakliyatlar duru suyu çıkana kadar yıkanır.
Basınçlı bir tencereye zeytin yağ eklenip içine kuru soğan rendelenir.
1 yemek kaşığı un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Nane ve salça eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Kuru bakliyatlar eklenerek 3 dk kadar daha kavrulur.
Sıcak suyu  ve tavuk suyu eklenerek kuru bakliyatlar dağılana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder