ELMA POĞAÇA


Merhaba arkadaşlar bugün 2014 ün son günü. Yeni bir yıla, yeni umutlarla merhaba diyeceğiz.Okullar kar dolayısı ile tatil, bende çocuklar evdeyken güzel, pratik bir poğaça tarifi paylaşayım istedim sizlere. Görünüşü ile elmayı andıran bu güzel tarifi deneyin derim mutlaka...

Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya veya yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar)

İç Malzeme

Margarin

Üstü İçin

1 tane yumurta sarısı
Çubuk kraker
Çekirdek içi

Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya karıştırılır, ağzı kapatılıp mayanın

kabarması sağlanır.

Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.

Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp açılır.

İçine margarin sürülerek yuvarlanır, yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Tam ortasına küçük çubuk kraker yerleştirilip, çekirdek içinden serpilir.

180 derecede yumurta sarısı sürülerek pişirilir.AFİYET OLSUN..













Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/elma-pogaca.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder