ÇİKOLATA SOSLU ŞEKERPARE


Geleneksel tatlı tariflerimizin arasında yer alan şekerpare yi birde çikolata soslu deneyin,tadanlardan tam not alan,yapması pratik nefis bir tatlı..

Malzemeler
Hamur Malzemeleri İçin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
Kabartma tozu , vanilya, 6 yemek kaşığı kakao
2 su bardağından biraz fazla un
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
limon
Üzeri İçin
Hazır çikolata sosu
Yapılışı
İlk önce tatlının şerbeti kaynatılıp ılıması için  bekletilir.
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, şekillendirilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Üstü çatalla şekil verilip 170 derecede pişirilir.
Pişen şekerparenin şerbetini dökerken şurup ve şekerparenin ılık olmasına dikkat edin.( sıcak olursa tatlınız hamur olur.)
Şerbetini çeken şekerpare yi  çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..

1 yorum:

  1. Yoğun çikolata hissediliyor gibi bu tatlı da değil mi? Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil