CEPLİ POĞAÇA


Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından az sıvı yağ
1 paket yaş maya(yada kuru)
1 yemek kaşığı toz şeker
tuz
Aldığı kadar un
İçi için
istediğiniz çeşit peynir (dilimlenmiş)
salam
domates
biber
salatalık

maydanoz
taze nane
Yapılışı
Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt,şeker ve maya karıştırılır,ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.Yoğurma kabına un,sıvıyağ tuz ve maya eklenip çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp (resimdeki gibi )açılıp arasına sıvıyağ sürülüp katlanır.İkiye katlanan hamura tekrar sıvıyağ sürülür.Kenarların açılmaması için iyice bastırılır.Tepside biraz daha mayalanmasını sağlayıp yumurta sarısı sürerek 180 derecede pişirilir.Pişen poğaçaların katlarının arasına arzu ettiğiniz malzemeleri koyup servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder