BEŞAMEL SOSLU ISPANAK


Malzemeler
1 kg  ıspanak
100 gr kadar tulum peyniri(istediğiniz peynir türünü kullanabilirsiniz)
3 yumurta
Tuz ,pul biber ,karabiber
Zeytinyağ
Beşamel Sos İçin
3 yemek kaşığı un
Tereyağ
2 su bardağı süt

Üzeri İçin
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Domates Sosu 
Yapılışı

Ispanakları ayıklayıp, yıkayalım.
Çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
Bir çaydanlık kaynar suyu ıspanakların üzerine döküp 3 dk kadar bekletip süzelim.
Ispanaklar  süzülürken beşamel sosu  hazırlayalım.
Küçük bir tencerede tereyağı eritip 3 yemek kaşığı unu ekleyip un sararıncaya kadar kavuralım.
Üzerine 2 bardak süt ekleyip beşamel sosu pişirelim.
Haşlanan ıspanakları süzgeçten elimizle kalan suyunu sıkarak geniş bir kaba alalım.
Üzerine 3 yumurta , peynir, zeytin yağı , baharat ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Yağladığımız fırın kabına ıspanağı yerleştirelim.
Beşamel sosu da üzerine eşit şekilde dökelim.
2oo dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişmesine yakın üstüne kaşar peyniri ve domates ekleyip 10 dk kadar daha pişirelim.AFİYET OLSUN..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder