BARBUNYA PİLAKİ





Malzemeler
2 su bardağı barbunya
1 tane büyük havuç
1 tane orta boy patates
1 tane kuru soğan
2 tane Domates
1 yemek kaşığı salça
1 tane küp şeker
Tuz
Zeytinyağ
Yapılışı
Barbunyalar diri kalacak şekilde (siyah suyu çıkana kadar) haşlanır.
Yağ tencereye alınarak küp küp doğranmış soğan, patates, havuç sotelenir.
Ardından barbunya eklenip sebzelerle 5 dk kadar kavrulur.(1 tane küp şeker eklenir)
Domates ve salça ilave edilip eriyene kadar ocakta karıştırılarak pişirilir.
Tuz eklenip, üzerine 2 parmak aşacak kadar sıcak su eklenip pişirilir.
Pişen pilaki ince doğranmış maydanoz ile servis yapılır.AFİYET OLSUN.





Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/barbunya-pilaki.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder