BALLI ELMALI KURABİYE.




MALZEMELER

250 g margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 ykş pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İÇ MALZEME
4 tane elma
3 ykş bal
1 çay kş tarçın
yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz

YAPILIŞI
Öncelikle elmaları rendeleyelim. Ocakta suyu iyice çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra ceviz ve tarçın ekleyip, 1 dk. kadar daha ateşte tutup soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra balı ekleyelim ve karıştıralım.
Hamuru için, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım. Un ve kabartma tozunu malzemeye yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan orta büyüklükte bezeler yapıp tezgahın üzerinde oklava ile ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde açalım. Geniş ağızlı bardak ile yuvarlaklar çıkarıp üzerine elma harçından koyarak (fotoraftaki gibi)şekil verelim. Hamur bitene kadar işleme devam edip 170 derecede üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeri ,yada kurabiyemize sulandırılmış bal sürüp fıstığa yada cevize bulayabilirsiniz.. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder